|
|
|
BAŞVURU KOŞULLARI
- Çukurova Üniversitesinde okuyan tüm önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri başvurabilirler.
- Öğrenim hareketliliği için kontenjanlar bölüm koordinatörlerinden öğrenilebilir.
- Bütün adayların başvuruları, Dışilişkiler Birimi tarafından http://international.cu.edu.tr adresinde yayınlanan “Çukurova Üniversitesi Erasmus Değişimi Yönergesi”ndeki kriterlerin sağlanıp sağlanmadığını ölçen bir “Uygunluk Kontrolünden” geçecek, uygun olan adaylar YADYO’da yapılacak dil sınavına katılabileceklerdir.
- Lisans / Yüksek lisans öğrencileri hazırlık sınıfında iken başvuramazlar.
- Öğrenciler daha önceki yıllarda Erasmus öğrencisi olmaya hak kazanmış ama bu haklarını kullanmamış veya vazgeçmiş dahi olsalar, tüm sınavlara tekrar katılmak zorundadırlar. Daha önceki yıllarda Erasmus programından yararlanmış ve hibesiz olarak tekrar yararlanmak isteyenler başvuru yapabilmektedir.
- Başvuracak öğrencilerin tam zamanlı öğrenci olması gerekmektedir.
- Başvuran bütün adayların YADYO’da yapılacak dil sınavına katılmaları gerekmektedir. Başka bir dil sınavının belgesi kabul edilmeyecektir.
- İngilizce eğitim veren yüksek öğretim kurumlarına gitmek isteyen adaylar İngilizce dil sınavına, Almanca veya Fransızca eğitim veren yüksek öğretim kurumlarına gitmek isteyen adaylar ise aynı şekilde Almanca veya Fransızca dil sınavlarına gireceklerdir. Adaylar birden fazla dilin sınavına girebileceklerdir. Dil sınavından başarısız olan adaylar değişimden faydalanamazlar.
- YADYO’da yapılacak tüm Erasmus dil sınavları Avrupa Dil Portfolyosu’na göre B2 seviyesinde yapılacaktır (http://adp.meb.gov.tr/nedir.php).
- Öğrenciler hibeli, hibesiz ya da güz yarıyılında hibeli bahar yarıyılında hibesiz olarak değişimden yararlanabilirler.
- Aynı öğrenci, her bir eğitim-öğretim kademesinde öğrenim ve staj hareketliliğinden toplam 12 aya kadar hibeli/hibesiz yararlanabilir. (1. Kademe: Önlisans, Lisans; 2. Kademe: Yüksek Lisans; 3. Kademe: Doktora)
- Detaylı bilgi Erasmus bölüm koordinatöründen alınabilir.
- Uygunluk kontrolü sonuçları, yerleştirme süreci ve sonuçları ile ilgili itirazlar için Erasmus ve ilgili fakülte/bölüm Erasmus koordinatörleri ile iletişim kurulup gerektiğinde üniversitemizin resmi itiraz prosedürünü kullanabilir. Eğer bundan elde edeceğiniz sonuçtan memnun olmazsanız AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’na (www.ua.gov.tr) başvurabilirsiniz.
- Başvurular ücretsizdir.
- Başvuru için öğrencilerin en son genel not ortalamalarının önlisans ve lisans öğrencileri için en az 2.20/4.00 veya 58/100, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için 2.50/4.00 veya 65/100 olması gerekir.
- Erasmus Öğrenim Hareketliliğinde başvuruları değerlendirmede kullanılacak değerlendirme ölçütleri ve ağırlıklı puanlar şunlardır:
o Akademik Başarı Düzeyi : % 50
o Dil Seviyesi : % 50
- Yıl hesabına göre eğitim alan öğrencilerin 2 yıl (Tıp Fakültesi ve Devlet Konservatuarı), yarıyıl hesabına göre eğitim alan öğrencilerin 2 yarıyıldan fazla yarıyıl/yıl kaybetmemiş olmaları gerekmektedir.
|
|
|
|